Følg sæsonerne og stemningen - i Gl. Skagen og på Ruths Hotel. Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev.



Hjemmelavet isdesserter

 

Vi er stolte af at annoncere et unikt samarbejde mellem Aabybro Mejeri og Ruths Hotel, resultatet heraf er to uimodståelige isdesserter. Disse delikatesser kan nu nydes ved Strandhotellet, hvor Aabybro Mejeris lille isbil står klar til at forkæle dig med disse kulinariske forfriskninger. Besøg isbilen ved Strandhotellet i ugerne 28, 29 og 30 for at smage disse eksklusive isdesserter. Derudover kan du bringe lidt af magien med hjem i termobokse, som sikrer at isen holder sig frisk og lækker. Åbent hver dag fra kl. 14 til solnedgang.

 

Ruths kærnemælksis

 

Ruths Hotel har i mange år brugt fransk smør fra Echire. For nogle år siden indledte vi et samarbejde med Aabybro Mejeri for at fremstille vores egen gammeldags kærnede smør med et strejf af fransk salt, Guerande fleur de sel.

Produktionen starter med 800 liter lækker dansk fløde, som modnes til syrnet fløde med mælkesyrekultur og saltes efter vores unikke opskrift, derefter kommes det hele i mejeriets gamle kærner. Det giver ca. 500 kg smør og ca. 300 liter af den bedste gammeldags kærnemælk. Desværre har den ægte kærnemælk en meget kort holdbarhed og gik ofte til spilde i starten. Dette kunne ikke accepteres, og derfor begyndte vi udviklingen af dette unikke produkt, som kun kan købes i Gl. Skagen.

Resultatet blev en forfriskende, læskende iscreme, der smager af sol og sommer. Kærnemælksisen, med et hint af hyldeblomst fra heden, serveres med friske jordbær fra Sæby og sprød, hvid chokolade.

"Gateau Michaud” á la Glace

 

En stor hyldest til en af verdens bedste chokoladekager - måske endda den allerbedste, skabt af vores mentor og le grand Chef, Michel Michaud.
Hans kage, Gateau Marcel, betyder direkte oversat ’Marcels kage’, som han oprindeligt lavede til sin gode ven og kollega Marcel.

Produktionen af Michauds Gateau Marcel stiller store krav fra mesteren, og nogle gange er kagen 2-3 mm for lav eller en smule skæv. Men man kan ikke bare kassere et mesterværk som denne kage, og det førte til udviklingen af isen som en hyldest.

En lækker chokoladeis á la orange, der kombinerer rig chokolade med frisk appelsin, serveret på en luftig bund af bagt Gateau Marcel. Toppet med sprøde chokoladeflager, skaber denne dessert en harmonisk og tilfredsstillende smagsoplevelse med både blødhed og knas.