English

   

 

 

 

 

 

 

 


NAVNET

 

Navnet til vores restaurant tager udgangspunkt i to vidt forskellige fortællinger. Den ene knytter sig til en fiskekutter ved navn OKE, som i dag er fast inventar i Skagen Havn. Denne kutter blev bygget i Hirtshals i 1946, som én ud af ti eksemplarer, hvoraf OKE er den eneste tilbageværende. Navnet har at gøre med familiemedlemmer af kutterens første ejer, og det er et akronym af Ole, Karl og Elise. Forbindelsen til Ruths Hotel opstår i 1978, hvor Jørgen Philip-Sørensen køber og istandsætter OKE med henblik på at anvende den karismatiske kutter som privat fritidsbåd. OKE er sidenhen blevet doneret, som ambassadørbåd for virksomheder med tilknytning til Skagen Havn.

Navnet Okê udspringer ligeledes af en helt anden sammenhæng. Her er tale om en kobling, der repræsenterer et globalt udsyn samt orienteringen mod fjerne dele af kloden. Okê er nemlig et portugisisk udtryk, der er forbundet en mytisk skovgud, Oxóssi. Med sin oprindelse i Brasilien er denne sagnomspundne karakter kendetegnet ved sin bue og pil. Ifølge legenden lever han i pagt med naturen og skyder kun det, som han selv kan spise. Respekten for naturens værdier og dens præmisser er et grundlæggende karaktertræk. På trods af sin individualistiske facon, så bidrager han i følge myten desuden aktivt til det lokale fællesskab, hvortil han skænker offergaver.

 

I kraft af navnets dobbelthed omfatter det de lokalforankrede og historiske aspekter samtidigt med, at det indikerer vores interesse, indsigt og nysgerrighed
for vores omverden. De to fortællinger repræsenterer ligeledes interessante fællestræk. Den mest væsentlige faktor er dog, at navnet 
knytter bånd til
restaurantens oprindelige tankesæt og samtidigt harmonerer med visionerne for fremtiden.

 

 

 

 

 

 

 
FOLKENE

 

Vores dedikerede hold af specialister sikrer en sammensætning af kompetencer, der naturligt skaber sparring, udvikling og inspiration. Der er et konstant fokus på at opnå nye højder, både hvad angår kvalitet, smagsnuancer og totaloplevelse. Sammenspil mellem forskellige perspektiver og specialiseret faglighed skaber en dynamisk og velovervejet kreativ proces. Fælles for alle på "holdet" er nysgerrighed og lysten til at udforske.

Siden Jack Cramer startede som køkkenchef på Ruths Hotel i 2019 er der blevet arbejdet målrettet med at levere kvalitet i alle aspekter. I den proces har vores gourmetrestaurant ubestridt været vores flagskib. Det kompromisløse ambitionsniveau rækker dog helt tilbage til selve ideen om at skabe en gourmetrestaurant i de naturskønne omgivelser ved Vesterhavskysten. Det var Jørgen Philip-Sørensens vision at udvikle et hotel, et brasserie og en restaurant i absolut særklasse. Det er arven af den succesrige udvikling, som vi med ydmyghed bygger videre på, og helt i samme ånd har vi modet til at være et fyrtårn i landsdelen og branchen generelt.

 

 

 

 





 
    

 
AMBITIONERNE

 

Grundlaget for at omdøbe vores restaurant fra "Ruths Gourmet" til "Okê" bygger på flere forskelligartede aspekter. Først og fremmest ønsker vi tydeligt at signalere, at den gastronomiske oplevelse, som vi leverer, ikke bare er en del af et hotelophold i ekstraordinære omgivelser. Det er en attraktion i sig selv. En anden væsentlig faktor er herudover at indikere vores internationale ambitionsniveau. 

Ved et besøg i Okê foregår alt i en velforberedt og veltilrettelagt orden. En dedikeret, autentisk og kvalitetsfokuseret tilgang er indlysende ved ethvert kontaktpunkt, alt fra interiør og råvarer til den ganske særlige atmosfære. Dette helhedsindtryk begrænses ikke blot til Okê eller hotellets faciliteter, men gælder hele det omkringliggende område, som emmer af underspillet eksklusivitet. Et besøg i Okê indbefatter som en selvfølge et besøg til Gl. Skagen, hvorved de samlede karakteristika komplementerer hinanden, og skaber rammerne for en ekstraordinært gennemført oplevelse.

 

Det ambitiøse entreprenørskab, der har udviklet denne idylliske mikrodestination ved havet, er ligeledes inspirationen 
til at videreudvikle Gl. Skagens potentiale til at være en fremtrædende gourmetdestination i international klasse.

 

 

 
 

Okê - Gl. Skagen - Tlf: +45 9844 1124 - E-mail: info@slet-dette.Oke-restaurant.dk
Instagram - Facebook